19.4.09

viikonlopun 3.osa

19.4.

Pentujen kehityksestä. Kaikilla pennuilla on nyt ekat hampaat puhjenneet, muilla jo perjantaina, (vaiko lauantaina?), mutta pikkulikalla päivän myöhempään. Useimmilla olen jo nähnyt ihan oikean länderikakkaamisenkin. Eli siis pyöritään ensin sellaista isoa rataa edes takaisin, sitten aletaan pyörimään ympyrää, kehäää koko ajan pienentäen ja sitten vielä muutama sivuaskel ja pari tiukkaa pyörähdystä ja kas! siinä juuri on se oikea paikka kakata!
Erittäin taitavia länderin alkuja siis!
Pennut ovat olleet koko ajan tosi reippaita ja "aktiivisia", mutta siitä huolimatta ne yllättivät meidät kaikki ensi kertaa kiinteää syödessän. Olin varautunut siihen, että hieman pitää ensin sormen päästä maistaa ja oppia ottamaan suuhun tököttiä (jauhelihaa ja äidinmaidonvastiketta), mutta mitä vielä! Kun laskin lautasen lattialle, koko kööri oli lähes tulkoon samantein lautasen ympärillä ja jokaikinen - nii-in, jokaikinen! oli nätisti lautasen ympärillä ja pisteli jauhelihaa poskeensa! Eikä kukaan laittanut edes jalkojaan sinne, ennenkuin ruoka alkoi loppumaan nenun edestä. Ihan kuin pennut olisivat odottaneet koko ajan, että tuo nyt jo ihmeessä sitä oikeaa ruokaa! Kuin olisivat ikänsä sitä syöneet! Mutta eivät tienneet, että heidän tärinänsä kyllä paljasti, että eka kerta oli! Kyllä se kuitenkin nin paljon jännää oli.

Nyt kävi niin, että tämän päivän kuvia ei sit ollutkaan vielä koneella, enkä enää viitsi niitä siirtää, joten tyydytään ensisyömisen kuvaan launatai päivältä.

Ensi syöminen lautaselta!


Ei kommentteja: